TOKIO - De beurs in Tokio is donderdag hoger gesloten, terwijl de andere beurzen in het Verre Oosten overwegend verliezen lieten zien.

De stemming op de Japanse beurs werd gesteund door stevige koerswinsten van de grote exportbedrijven die profiteerden van een verdere verzwakking van de Japanse yen. De Nikkei eindigde 0,8 procent hoger op 8824,07 punten.

Elders in de regio zorgde een tegenvallend cijfer over de Chinese industrie voor een negatief beursklimaat. Uit cijfers van zakenbank HSBC bleek dat de inkoopmanagersindex voor de Chinese industrie in juni verder is gezakt tot 48,1, van 48,4 in mei. Dat is het laagste niveau in 7 maanden tijd. Een cijfer onder de 50 wijst op een krimp van de industrie.

In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,8 procent lager in de middaghandel en in Seoul zakte de Kospi eveneens 0,8 procent. In Sydney verloor de All Ordinaries 1,1 procent. Beleggers waren ook teleurgesteld in de Federal Reserve. Ze hadden gehoopt dat de Amerikaanse centrale bank meer steunmaatregelen zou nemen om de economie aan te jagen.