NEW YORK - De beurzen op Wall Street zijn dinsdag met overtuigende winsten gesloten. Beleggers zetten in op de mogelijke aankondiging van nieuwe stimuleringsmaatregelen door de Federal Reserve later deze week.

De Dow-Jonesindex van 30 toonaangevende fondsen eindigde 0,8 procent hoger op 12.837,33 punten. De brede S&P 500 steeg 1 procent tot 1357,98 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq klom 1,2 procent tot 2929,76 punten.

Amerikaanse beleggers kijken hoopvol uit naar de resultaten van de beleidsvergadering van de Fed, die woensdag wordt afgesloten.

De kwakkelende economie kan de centrale bankiers de aanzet geven tot een nieuwe ronde stimuleringsmaatregelen, die de markt op korte termijn vooruit kunnen helpen.

Teruglopen

De winsten op de beurzen liepen in het laatste uur van de handel licht terug, nadat een Duitse regeringsfunctionaris bij de G20-top had ontkend dat Duitsland bereid is het Europese noodfonds in te zetten voor de directe aankopen van obligaties van probleemlanden.

In Britse media deden eerder op de dag verhalen de ronde dat Duitsland zijn verzet tegen die optie had laten varen.

In de Dow Jones behoorde Microsoft tot de grotere winnaars, met een plus van bijna 3 procent. Het softwarebedrijf bevestigde maandag de komst van een eigen tablet, die de strijd met de iPad van Apple moet aangaan.

Oracle

Branchegenoot Oracle won ruim 3 procent. Dat softwarebedrijf maakte beter dan verwachte kwartaalcijfers bekend. Ondanks tegenwind van de sterke dollar wist Oracle een recordomzet van 11 miljard dollar te realiseren.

FedEx klom na een negatieve opening 2,8 procent. Beleggers zetten hun aanvankelijke teleurstelling over de omzetontwikkeling van de Amerikaanse pakketvervoerder in het afgelopen kwartaal al snel opzij.

De prijs van een vat Amerikaanse olie klom met 1 procent tot 84,14 dollar per vat. De euro was dinsdagavond met 1,2690 dollar evenveel waard als aan het einde van de beurshandel in Europa eerder op de dag.