TOKIO - De beurs in Tokio is dinsdag lager gesloten. Na de sterke koerswinsten van een dag eerder namen beleggers gas terug. De stemming werd daarbij gedrukt door de aanhoudende zorgen over de financiële problemen in Spanje.

De Nikkei eindigde 0,8 procent lager op 8655,87 punten. Maandag sloot de Japanse hoofdgraadmeter nog op het hoogste niveau in een maand tijd.

De grote Japanse exporteurs stonden onder druk door een stijging van de Japanse yen ten opzichte van de euro. Vooral de automakers en de elektronicaconcerns, die maandag nog tot de grootste stijgers behoorden, werden door de duurdere yen van de hand gedaan.

Sharp won echter ruim 3 procent. Hon Hai Precision Industries, de belangrijkste toeleverancier van iPhone-maker Apple, liet weten gesprekken te voeren om zijn belang in het Japanse technologiebedrijf uit te breiden.

Kleine verliezen

De andere beurzen in het Verre Oosten lieten dinsdag ook overwegend kleine verliezen zien. In Sydney daalde de All Ordinaries 0,5 procent en in Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,5 procent lager in de middaghandel. In Seoul bleef de Kospi onveranderd.