AMSTERDAM - Nog geen jaar geleden stapte Tom Alexander op als CEO van Everything Everywhere. Nu komt hij terug om zijn oude werkgever op te kopen.

Dit melden diverse Britse media zaterdag. Everything Everywhere is een joint venture van het Duitse T-Mobile en het Franse Orange en het grootste mobiele netwerk van Groot-Brittannië.

Sinds zijn vertrek is Alexander bezig geweest met het vinden van geld voor een overname, blijkt nu. En dat geld heeft hij gevonden bij private investeerders, die naar verluidt 8 miljard pond (9,9 miljard euro) neertellen.

Bronnen melden de Times dat de overname ‘ophanden’ is en binnen zes weken afgerond kan zijn, mits een overeenstemming over de prijs bereikt kan worden.

Open

De eigenaren van T-Mobile en Orange, Deutsche Telecom en France Télécom zouden open staan voor een deal.

Alexander zou het Amerikaanse Kohlberg Kravis Roberts als investeerder binnenboord hebben. Volgens de Financial Times doet wellicht ook private investeerder APAX mee.

Alexander is zelf ook niet onbemiddeld. Hij hield 20 miljoen pond over aan de verkoop van Virgin Telecom in 2006, waarvan hij de oprichter was. In 2011 stapte hij op bij Everything Everywhere omdat hij meer tijd bij zijn familie wilde doorbrengen.

Everything Everywhere heeft 27 miljoen klanten.