Carrefour vindt Griekse nooduitgang

PARIJS - De Franse supermarktgigant Carrefour verkoopt zijn aandeel in een Grieks samenwerkingsverband aan zijn Griekse partner.

Carrefour sprak vrijdag van ''uitdagingen in verband met de Griekse economische context''.

Het bedrijf moest vanwege de verkoop een last van 220 miljoen euro opzij zetten. Carrefour heeft ook grote handelsbelangen in de probleemlanden Spanje en Italië.

De beslissing komt kort voor de beslissende Griekse verkiezingen van zondag. De Griekse bevolking kiest dan impliciet of het in de eurozone wil blijven of niet.

Concurrenten blijven

Andere grote supermarktbedrijven in Europa lieten vrijdag weten geen plannen te hebben zich terug te trekken uit het door schulden geplaagde land.

De Duitse detailhandelsketen Metro, met negen groothandels in Griekenland, zei geen plannen te hebben om Griekenland te ontvluchten. Ook het Britse warenhuis Marks & Spencer houdt het hoofd koel, ondanks een afschrijving van 45 miljoen pond (55 miljoen euro) op de Griekse activiteiten.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie