Carlos Slim breidt imperium verder uit

MEXICO STAD - Carlos Slim, de man die onlangs met zijn bedrijf América Móvil een partieel bod deed op KPN, breidt zijn imperium verder uit.

Vrijdag bleek dat de rijkste man ter wereld een belang heeft gekocht van 8,4 procent in YPF, het recent genationaliseerde Argentijnse onderdeel van het Spaanse oliebedrijf Repsol.

YPF is goed voor een derde van de olieproductie in Argentinië. Topman Miguel Galuccio onthaalde de aankoop van Slim als ''een teken van vertrouwen in Argentinië en de plannen van het bedrijf''. Slim liet echter weten dat hij de aandelen niet direct heeft gekocht, maar dat hij ze heeft verworven als een terugbetaling van een lening.

Vrijdag werd ook bekend dat América Móvil overeenstemming heeft bereikt met investeerder Ronny Pecik over de aankoop van zijn belang van 21 procent in Telekom Austria. Hiermee krijgt het telecombedrijf van Slim een belang van 23 procent in het Oostenrijkse telecomconcern.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie