AMSTERDAM – Imtech gaat oplaadpunten aanleggen voor alle Toyota-dealers in Nederland en op de huisadressen van eigenaren van de nieuwe Toyota Prius Plug-in Hybrid.

Het netwerk is onderdeel van de oplaadservice van Toyota, die is inbegrepen bij de aanschaf van een nieuwe hybride auto, zo meldt het bedrijf donderdag. Financiële details worden niet bekendgemaakt.


In 2012 zullen er tussen de 1300 en 2500 oplaadpunten bij bezitters van de hybride auto worden geplaatst en 117 dubbele laadpunten bij dealers.

Oplaadinfrastructuur

Opdrachtgever is de The New Motion, ontwikkelaar en leverancier van van laadproducten voor elektrische auto's en partner van Toyota-importeur Louwman & Parqui voor de uitrol van de oplaadinfrastructuur in Nederland.

Imtech verwacht dat de aanleg van een grootschalig netwerk voor elektrisch vervoer de drempel om een elektrische of hybride auto te kopen aanzienlijk zal verlagen.

“De Europese markt voor intelligente netwerken staat aan de vooravond van meerdere initiatieven. Eén ervan is het aanleggen van specifiek automerk gerelateerde netwerken voor rijders en dealers”, aldus directeur René van der Bruggen van Imtech.