Klm heeft serieuze gesprekken met Etihad

AMSTERDAM - Luchtvaartgroep Air France-KLM praat nog altijd met de Arabische concurrent Etihad over samenwerking. Van een kapitaalbelang voor de Arabieren is geen sprake, maar de mogelijkheid van een joint venture wordt wel onderzocht.

Dat heeft een woordvoerder van KLM dinsdag bevestigd naar aanleiding van berichtgeving van het Financieele Dagblad en De Telegraaf. Beide kranten baseerden zich op een gesprek met KLM-topman Peter Hartman bij de jaarvergadering van de internationale luchtvaartorganisatie IATA.

Bij de presentatie van de jaarcijfers in maart zei voorzitter Jean-Cyril Spinetta van de Frans-Nederlandse groep al dat er gepraat werd met Etihad. Volgens de zegsman van KLM gaat het inmiddels om ''serieuze gesprekken''. Op welke terreinen precies samenwerking mogelijk is, en hoe lang de gesprekken nog gaan duren, kon hij niet aangeven.

Samenwerking met Etihad zou betekenen dat Air France-KLM, dat Parijs Charles de Gaulle en Schiphol als belangrijkste thuisbases heeft, er met Abu Dhabi een belangrijk knooppunt bij krijgt. Van daaruit kunnen bestemmingen in bijvoorbeeld India, Zuidoost-Azië en Australië efficiënter worden aangevlogen.

Tot dusver zag het Frans-Nederlandse bedrijf de concurrenten uit de Golfregio vooral als een bedreiging. Maar: ''je moet je vijanden dicht bij je houden'', zo citeert het FD Hartman.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie