Zorgen wereldeconomie drukken Nikkei

TOKIO - Zorgen over Europa en teleurstelling over de Verenigde Staten leidden vrijdag tot flinke verliezen op de Aziatische beurzen.

Handelaren waren ook bang dat de onverwachte renteverlaging in China, op donderdag, de voorbode zou zijn van tegenvallende economische cijfers die in het weekeinde bekend worden gemaakt.

De Nikkei-index sloot 2,1 procent lager op 8459,26 punten. In Zuid-Korea verloor de Kospi-index 0,7 procent en de Australische All Ordinaries ging 1,1 procent achteruit. In Hongkong stond de Hang Seng-index in de middaghandel op een verlies van 0,7 procent.

De handel raakte, na enkele dagen van stijgende beurskoersen, vrijdag van slag na een teleurstellende toespraak van Fed-voorzitter Ben Bernanke waarin hij geen aanwijzingen gaf dat er een nieuwe steunronde voor de economie aankomt. Ook de afwaardering van Spanje door kredietbeoordelaar Fitch drukte de stemming.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie