AMSTERDAM - KPN heeft na het opstappen van de financiële topvrouw nog een kopstuk zien vertrekken op de financiële afdeling. Dat schrijft het Financieele Dagblad vrijdag.

Richard Veffer, die als treasurer binnen het telecombedrijf verantwoordelijk was voor de liquiditeit en de herfinanciering, blijkt sinds april niet meer bij KPN te werken. Eerder stapte financieel directeur Carla Smits Nusteling op vanwege verschil van inzicht over de te volgen strategie.

Veffer, die eerder bij TomTom werkte, heeft maar anderhalf jaar voor KPN gewerkt. Aan zijn vertrek is geen ruchtbaarheid gegeven. Zowel Veffer als Smits Nusteling hebben nog geen andere baan, schrijft het FD. De topvrouw is bovendien nog altijd niet opgevolgd binnen de raad van bestuur.

Leegloop

De leegloop in de financiële kolom is een fikse tegenvaller voor het geplaagde KPN, schrijft de zakenkrant, omdat juist voor herfinanciering en afbouw van de schuld de financieel directeur en de treasurer belangrijk zijn.

Na het vertrek van topman Ad Scheepbouwer in april 2011 zijn er bovendien nog eens vijf mensen vertrokken in de managementlaag onder Veffer en Smits Nusteling.