Samsung investeert fors in chipproductie

SEOUL - Samsung investeert 2,25 biljoen Zuid-Koreaanse won (ruim 1,5 miljard euro) in een nieuwe productielijn voor microprocessoren die in mobiele telefoons worden gebruikt. Dat heeft het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf donderdag bekendgemaakt.

Samsung zegt een explosieve toename van de vraag naar dergelijke chips te voorzien, gezien de stijgende productie van mobiele telefoons en tabletcomputers. Volgens de jongste prognose van marktonderzoeker Gartner zal de markt voor microprocessoren voor smartphones dit jaar meer dan verdubbelen.

Samsung maakt die apparaten zelf en levert bovendien onder meer processoren voor de iPad en iPhone van aartsrivaal Apple.

Nieuwe productielijn

Het bedrijf hoopt de nieuwe productielijn eind volgend jaar te kunnen laten beginnen. Onlangs besloot Samsung al de productie van geheugenchips op te vijzelen, onder meer door de bouw van zijn eerste chipfabriek in China.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie