TOKIO - De beurs in Tokio is donderdag opnieuw hoger gesloten. Net als in Europa en de Verenigde Staten reageerden beleggers enthousiast op een mogelijk reddingsplan voor de Spaanse bankensector.

Ook werd voorafgaand aan een toespraak van Fed-voorzitter Ben Bernanke gespeculeerd op verdere monetaire versoepelingsmaatregelen van de Amerikaanse centrale bank.

De Nikkei sloot 1,2 procent hoger op 8639,72 punten. De stijging werd aangevoerd door de financiële fondsen, die in navolging van de koerswinsten in de Amerikaanse bankensector werden opgepikt.

Yen

De Japanse exporteurs bleven daarnaast profiteren van een verdere verzwakking van de Japanse yen ten opzichte van de euro en de Amerikaanse dollar.

De andere beurzen in het Verre Oosten lieten donderdag ook winsten zien. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,9 procent hoger in de middaghandel. De All Ordinaries in Sydney klom 1,2 procent onder aanvoering van de mijnbouwbedrijven. In Seoul, waar beleggers terugkeerden na een vrije dag, steeg de Kospi 2,6 procent.