AMSTERDAM - Het Zweedse defensieconcern Saab AB wil het Nederlandse softwarebedrijf Hitt overnemen. Dat maakten beide bedrijven donderdag bekend.

Saab biedt 6,60 euro per aandeel Hitt. Met die premie van 38 procent op de slotkoers van woensdag wordt het bedrijf gewaardeerd op ongeveer 29,7 miljoen euro. Het bod wordt gesteund door het bestuur en de commissarissen van Hitt.

De houdstermaatschappij van het bedrijf en vier andere grootaandeelhouders, samen goed voor 73,6 procent van de aandelen, hebben al aangegeven hun stukken tegen de geboden prijs aan te bieden.

''De combinatie van beide bedrijven is de juiste stap om onze onderneming vooruit te helpen'', stelde bestuursvoorzitter Sjoerd Jansen van Hitt. ''Ik steun de overname volledig.''

Navigatie

Hitt is gespecialiseerd in technologie op het gebied van navigatie en het beheersen van verkeersstromen. Het bedrijf, met hoofdkantoor in Apeldoorn, levert die diensten aan onder meer havens en vliegvelden in Europa, Noord-Amerika, Azië en Australië. Hitt heeft 188 werknemers in dienst, verspreid over Europa, Noord-Amerika en Hongkong.

Saab, dat producten en diensten levert op het gebied van defensie en beveiliging, verwacht de activiteiten van Hitt probleemloos te kunnen integreren in zijn eigen veiligheids- en verkeersdiensten. De overname heeft volgens beide bedrijven nauwelijks gevolgen voor de werkgelegenheid. Het bedrijf Saab AB staat tegenwoordig helemaal los van Saab Automobile.

AFM

Het Zweedse bedrijf verwacht begin augustus de benodigde documenten in te kunnen leveren bij de Autoriteit Financiële Markten, die de overname nog moet goedkeuren. Als de overname slaagt, wordt de beursnotering van Hitt in Amsterdam beëindigd.