LONDEN - Krantenuitgever Wegener ziet de advertentie-inkomsten steeds verder dalen. Dat maakte het Britse moederbedrijf Mecom woensdag bekend.

Mecom verwacht dat de inkomsten uit advertenties in Nederland dit kwartaal circa 17 procent lager zijn dan een jaar eerder, na een daling met 12 procent in het eerste kwartaal. Het bedrijf verwacht niet dat de achteruitgang in de tweede helft van het jaar zal afnemen.

Door de tegenvallende inkomsten in Nederland vallen de resultaten van Mecom dit jaar slechter uit dan verwacht, waarschuwde het concern. Daarnaast moet de aanname dat de reclame-inkomsten in 2013 en 2014 slechts marginaal zouden dalen volgens het bedrijf worden herzien.

De bestuursvoorzitter van Mecom, Tom Toumazis, noemde de verdere verslechtering van de Nederlandse advertentiemarkt ''uitermate teleurstellend''.

Mecom ligt volgens hem wel op koers met het besparingsprogramma, dat 70 miljoen euro moet opleveren. Daar hoort onder meer de modernisering van de Nederlandse advertentieverkooporganisatie bij, die ervoor moet zorgen dat de omzet van zowel gedrukte als niet-gedrukte media stijgt.