FRANKFURT - De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa zet zijn cateringdochter LSG Sky Chefs in de etalage. Dat meldde de krant Financial Times Deutschland (FTD) maandag.

Het onderdeel, dat niet alleen maaltijden levert aan Lufthansa zelf maar ook aan een groot aantal andere maatschappijen, heeft wereldwijd 30.000 werknemers en een jaaromzet van 2,3 miljard euro.

Lufthansa ontdeed zich eerder van verlieslatende onderdelen als BMI en Jade Cargo en gaat nu volgens FTD ook winstgevende dochters die niet tot de kernactiviteiten behoren te gelde maken. Het bedrijf wil investeren in onder meer nieuwe vliegtuigen, maar wenst zich daarvoor gezien de huidige marktomstandigheden niet al te diep in de schulden te steken.

De opbrengst van een eventuele verkoop van LSG Sky Chefs, en ook van it-dochter LH IT Services, zou Lufthansa kunnen helpen zijn moderniseringsplannen te financieren.

Het bedrijf wil ook de kosten flink verlagen. Eerder dit jaar kondigde het een grote reorganisatie aan waardoor minstens 3500 banen verdwijnen.