Nieuwe pensioenregeling voor ING-medewerkers

AMSTERDAM - De 27.000 werknemers van bank en verzekeraar ING krijgen vanaf 2014 een nieuwe pensioenregeling. Het bedrijf en de vakbonden hebben daarover een akkoord bereikt, lieten de bonden vrijdag weten.

Zowel CNV Dienstenbond als De Unie tonen zich positief over het bereikte resultaat.

De nieuwe regeling houdt in dat het pensioen berekend wordt op basis van middelloon, het gemiddelde loon dat iemand in zijn loopbaan verdient, en niet meer het eindloon. Het opbouwpercentage wordt echter verhoogd van 1,75 naar 2 procent per jaar.

Ook gaan medewerkers over een groter deel van hun salaris pensioen opbouwen. Dat laatste komt door een verlaging van de franchise (het deel van het salaris waarover geen pensioen wordt opgebouwd) van 19.000 naar 15.000 euro. In de nieuwe regeling zijn ook afspraken gemaakt voor een langere inzetbaarheid van oudere werknemers.

Bestuurder Ike Wiersinga van CNV Dienstenbond spreekt van ''een positief resultaat dat ik graag zal verdedigen''. Emanuel Geurts van De Unie noemt de nieuwe regeling ''evenwichtig''.

Lees meer over:
ING

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie