AMSTERDAM - Zeker vier potentiële kopers van ING's Aziatische verzekeringstak zijn door het Nederlandse concern uitgenodigd om mee te doen aan de tweede biedingsronde.

Dat meldt persbureau Bloomberg donderdag op basis van ingewijden. Op de 'shortlist' zouden in ieder geval Manulife, AIA, Korea Life Insurance en KB Life Insurance staan.

Het kleinere onderdeel vermogensbeheer, met een vermeende waarde van 500 miljoen dollar, zou de interesse hebben van de bedrijven Manulife Financial, Principal Financial, United Overseas Bank en Nikko Asset Management. 

ING vraagt naar verluidt zo'n 7 miljard dollar voor zijn Aziatische activiteiten. Die moet het concern onder dwang van de Europese Commissie afstoten vanwege het ontvangen van staatssteun tijdens de kredietcrisis.

Daarnaast kan ING nieuw kapitaal gebruiken om tegemoet te komen aan strengere eisen voor het kernvermogen van banken en verzekeraars.

Rabobank heeft om die reden vermogensbeheerder Robeco in de etalage gezet, terwijl het Britse Barclays op zoek is naar een koper van zijn aandeel van 19 procent in vermogensbeheerder Blackrock (ter waarde van 6 miljard dollar).