LONDEN - Automatiseerder Logica heeft een overnamebod ontvangen van het Canadese CGI Group, dat het bedrijf waardeert op 1,7 miljard pond (2,1 miljard euro). Dat maakte Logica donderdag bekend.

Het bod loopt via het dochterbedrijf CGI Holdings Europe. Aandeelhouders van Logica krijgen 105 pence per aandeel in contanten. Dat is een premie van bijna 60 procent op de slotkoers van Logica op woensdag.

Het bestuur van Logica vindt het bod van CGI ''eerlijk en redelijk'' en adviseert de aandeelhouders het bod te accepteren.

''We denken dat deze transactie grote mogelijkheden biedt voor de mensen van Logica. Voor onze aandeelhouders biedt het bod de mogelijkheid om een substantiële premie in contanten te realiseren op de huidige aandelenkoers'', aldus een verklaring van Logica.

Werkgelegenheid

Topman Andy Green van Logica verwacht weinig gevolgen voor de werkgelegenheid bij het Brits-Nederlandse bedrijf. ''Er zit weinig overlap in de activiteiten van beide bedrijven. CGI is vooral actief in Noord-Amerika, Logica in Europa. Het kost waarschijnlijk wat banen op het hoofdkantoor, maar in het veld verandert er weinig.''

Beide bedrijven verwachten de overname in september te kunnen afronden.