TOKIO - De beurs in Tokio is woensdag met verlies gesloten.

Het optimisme over nieuwe economische stimuleringsmaatregelen in China nam af nadat de overheid in Beijing liet doorschemeren dat de steunmaatregelen relatief mild zullen zijn in vergelijking met de ingrepen tijdens het hoogtepunt van de financiële crisis 4 jaar geleden. De Nikkei eindigde 0,3 procent lager op 8633,19 punten.

De Japanse exporteurs, met een grote blootstelling aan Europa, stonden onder druk door een sterke stijging van de Japanse yen ten opzichte van de euro.

De geplaagde Japanse chipmaker Renesas Electronics toonde echter herstel en klom ruim 27 procent. Dinsdag bereikte het aandeel nog een dieptepunt na aankondiging van een omvangrijke reorganisatie.

Olympus

De Japanse camerafabrikant Olympus, die vorig jaar werd getroffen door een boekhoudschandaal, klom 4 procent op berichten dat het bedrijf wil gaan samenwerken met Sony of Panasonic. Ook zou Olympus 2500 banen willen schrappen.

De andere beurzen in het Verre Oosten gingen woensdag ook omlaag. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 1,8 procent lager in de middaghandel en de All Ordinaries in Sydney daalde 0,5 procent. In Seoul verloor de Kospi 0,3 procent.