AMSTERDAM – Het aandeel van Facebook is dinsdag na het Pinksterweekend naar een nieuw dieptepunt gezakt.

De koers is sinds de beursgang vrijdag 18 mei flink onderuit gegaan. Maandag zakte de koers met 9,62 procent in vergelijking met het slot op vrijdag.

De oorspronkelijke daling was deels te wijten aan technische problemen bij technologiebeurs Nasdaq. Ook zouden banken informatie over een lagere omzetverwachting achter hebben gehouden.

Hierdoor liep de prijs voorafgaand aan de beursgang flink op. Uiteindelijk was een aandeel Facebook bij de introductie 38 dollar waard. De prijs daalde al snel naar een dieptepunt van 31 dollar op 22 mei.

De dagen daarna steeg de prijs weer iets tot 34 dollar, maar is inmiddels toch weer flink gedaald en kwam dinsdag rond 17.30 lokale tijd uit op minder dan 28,76 dollar. Een daling van 9,62 procent in vergelijking met de slotkoers van vrijdag.

Geruchten

Dit weekend kwamen er geruchten naar buiten dat Facebook een eigen telefoon zou willen ontwikkelen om zo meer grip te krijgen op de mobiele markt. Ook gaan er geruchten dat het bedrijf de browser Opera wil overnemen. Deze browser is vooral op mobiel populair.