TOKIO - De beurs in Tokio is dinsdag hoger gesloten. De stemming werd gesteund door de hoop dat China meer stimuleringsmaatregelen zal nemen om de Chinese economie aan te jagen.

Dat zorgde voor stevige koerswinsten onder de Japanse exportbedrijven. De Nikkei eindigde 0,7 procent hoger op 8657,08 punten.

De geplaagde Japanse chipmaker Renesas Electronics ging echter opnieuw onderuit en zakte ruim 16 procent. Het bedrijf gaat zijn chipproductie uitbesteden aan Taiwan Semiconductor Manufacturing.

Het aandeel verloor maandag al bijna 11 procent na de aankondiging van een omvangrijke reorganisatie. Het Japanse elektronicaconcern Panasonic won 3,9 procent. Volgens de zakenkrant Nikkei gaat het bedrijf tot 4000 banen schrappen bij zijn hoofdkantoor.

De andere beurzen in het Verre Oosten lieten dinsdag ook winsten zien. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,7 procent hoger in de middaghandel en de All Ordinaries in Sydney klom 1,1 procent. In Seoul, waar beleggers terugkeerden na een lang weekeinde, steeg de Kospi 1,4 procent.