TOKIO - De beurs in Tokio is maandag licht hoger gesloten. De uitslag van de recente Griekse verkiezingspeilingen voedde de hoop dat Griekenland binnen de eurozone zal blijven.

Uit de peilingen bleek dat de Griekse conservatieven, die voor de afgesproken bezuinigingsmaatregelen zijn, momenteel aan de leiding gaan. De Nikkei eindigde 0,2 procent hoger op 8593,15 punten.

De Japanse chipmaker Renesas Electronics zakte bijna 11 procent op berichten dat het bedrijf tot 14.000 banen, ofwel zo'n 30 procent van het totale personeelsbestand, wil schrappen en omgerekend 1 miljard euro wil ophalen om de herstructurering te bekostigen. Het Japanse elektronicaconcern NEC, dat een groot belang heeft in Renesas, verloor ruim 9 procent.

Verre Oosten

De andere beurzen in het Verre Oosten lieten maandag ook kleine winsten zien. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,5 procent hoger in de middaghandel. De All Ordinaries in Sydney klom 1 procent onder aanvoering van de mijnbouwbedrijven. In Zuid-Korea was de beurs gesloten vanwege een nationale feestdag.