AMSTERDAM - De Franse minister van transport Frédéric Cuvillier heeft in een gesprek met bestuursvoorzitter van Air France Alexandre de Juniac erop aangedrongen dat de luchtvaartmaatschappij ontslagen vermijdt bij haar reorganisatie.

Dat blijkt uit een verklaring van het Franse ministerie van transport. De Franse staat heeft een belang van 15,9 procent in Air France-KLM.

In het eerste kwartaal van dit jaar leed de luchtvaartmaatschappij een verlies van bijna zeshonderd miljoen euro. Air France gaf donderdag verdere invulling aan het reorganisatieplan dat het concern uit de rode cijfers moet halen.

Vluchten

De maatschappij gaat onder meer verlieslatende lange afstandsvluchten stopzetten en nieuwe winstgevende routes onderzoeken. Het bedrijf investeert ook in dochtermaatschappij Transavia France.

De budgetmaatschappij moet in Frankrijk de concurrentie aangaan met Ryanair en Easyjet. Daartoe wordt de vloot uitgebreid van acht naar 20 tot 22 toestellen. De vloot van Air France wordt juist met 34 toestellen teruggebracht.

In de tweede helft van juni maakt Air France bekend hoeveel arbeidsplaatsen bij de reorganisatie verloren gaan.