Nikkei sluit licht hoger

TOKIO - In Tokio is de beurs maandag licht hoger gesloten. De stemming werd gesteund door het besluit van de Chinese overheid om de eisen voor de kapitaalreserves van grote banken opnieuw te versoepelen. 

De aanhoudende onzekerheid over Griekenland hield de winsten echter beperkt. De Nikkei eindigde 0,2 procent hoger op 8973,84 punten.

De Japanse exportbedrijven, die een grote blootstelling hebben aan Europa, stonden onder druk door de vrees voor een escalatie van de schuldencrisis. Nissan zakte 2 procent ondanks dat de Japanse autofabrikant in het afgelopen boekjaar meer winst wist te boeken en een recordomzet behaalde.

Yakult Honsha verloor 3,4 procent. De drankjesmaker wil niet dat grootaandeelhouder Danone zijn belang in het bedrijf verder uitbreidt.

De koersuitslagen op de andere beurzen in het Verre Oosten bleven maandag ook beperkt. De All Ordinaries in Sydney klom 0,1 procent en in Seoul daalde de Kospi 0,2 procent. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,1 procent hoger.

De Chinese bankaandelen lieten een gemengd beeld zien nadat Peking afgelopen weekeinde had aangekondigd de eisen voor de kapitaalreserves van de banken te verlagen. China wil daarmee de kredietverlening stimuleren en de afzwakkende economie ondersteunen.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Portemonnee

Portemonnee
NU.nl zet de belangrijkste wijzigingen voor je portemonnee op een rij.

NUwerk

Tip de redactie