Weer Nederlander benoemd bij SBM

AMSTERDAM - De toeleverancier aan de olie-industrie SBM Offshore heeft opnieuw een Nederlander benoemd in zijn raad van bestuur.

Na de benoeming van Sietze Hepkema vorige maand gaat het nu om de huidige financieel topman van vastgoedbedrijf Unibail Rodamco, Peter van Rossum. Dat maakte SBM vrijdag bekend.

Tot de benoeming van Hepkema in mei had SBM, dat genoteerd staat aan de Amsterdamse AEX-index maar zijn hoofdkantoor in Monaco heeft, jarenlang geen Nederlandse bestuurders.

Van Rossum volgt de Brit Mark Miles op. Die kon niet voorkomen dat SBM afgelopen jaar diep in de rode cijfers belandde, doordat het honderden miljoen aan kostenoverschrijdingen moest inboeken bij de bouw van twee olieplatforms.

Van Rossum heeft veel ervaring in de olie-industrie. Hij werkte 24 jaar in financiële functies bij Shell, en was ook drie jaar werkzaam bij de Nederlandse Aardolie Maatschappij.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie