
'Geen hoger bod Mexicanen op KPN'
Het Mexicaanse bedrijf wil deze maand afwachten hoeveel aandeelhouders hun stukken tegen de geboden prijs van 8 euro aanbieden.
Moreno snapt niet waarom KPN het bod als ‘ongevraagd’ heeft betiteld. “We willen alleen maar een betrokken minderheidsaandeelhouder zijn.” Ook begrijpt hij niet dat América Móvil nog geen uitnodiging heeft ontvangen voor een gesprek met het Nederlandse telecombedrijf.
De kritiek van KPN over de hoogte van het bod, laat de Mexicaan aan zich voorbij gaan. “Ik snap niet hoe een premie op de huidige koers een onderwaardering kan zijn. Het verandert niets aan ons plan.” Volgens bronnen van het FD is er sinds het bod al wel contact geweest tussen beide bedrijven.
Morgan Stanley
Gisteren werd ook Morgan Stanley genoemd als potentiële kandidaat in de strijd om KPN. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) maakte in een melding bekend dat de Amerikaanse zakenbank 10,01 procent van de KPN-aandelen heeft opgebouwd.
Dat lijkt echter geen serieuze poging tot een gedeeltelijke overname te zijn. Volgens het FD geeft de serie complexe transacties voor klanten een vertekend beeld en heeft het ‘geen netto positie’ in KPN opgeleverd.
De Volkskrant bericht vrijdag dat de Amerikaanse zakenbank 170 miljoen euro heeft verdiend door de aandelen van KPN te kopen vlak voordat América Móvil zijn bod lanceerde. Na dit bod steeg de aandelenkoers van 6,50 naar 8 euro.
Of er voorkennis in het spel is geweest, is volgens het dagblad nog niet duidelijk. Morgan Stanley wilde geen commentaar geven.