Griekenland drukt op winst Crédit Agricole

PARIJS - Crédit Agricole heeft een groot deel van zijn winst afgelopen kwartaal zien verdampen door afschrijvingen op Griekse bezittingen. Dat maakte de Franse bank vrijdag bekend.

Crédit Agricole boekte vorig kwartaal een nettowinst van 252 miljoen euro. Dat was 75 procent minder dan een jaar eerder. De bank schreef 940 miljoen euro af op beleggingen die te maken hebben met Griekenland. Pogingen om andere risicovolle bezittingen te verminderen kostten nog eens 224 miljoen euro.

Bij de Griekse afschrijvingen ging het om 567 miljoen euro aan leningen door de Griekse dochter Emporiki. De rest kwam door de internationale schuldverlichting, waarbij een groot deel van de Griekse schulden aan private investeerders werd geschrapt.

De grote blootstelling aan Griekenland zet al lange tijd grote druk op de beurskoers van Crédit Agricole. Die ging alleen dit jaar al 20 procent onderuit.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie