Dockwise vergroot aandeel in Noorse concurrent

AMSTERDAM - Zeetransporteur Dockwise heeft bijna 28 procent van de aandelen van zeetransportbedrijf Faistar Heavy Transport in handen, meldt het concern zondag in een update. 

Daarnaast meldt het concern nog steeds een voorwaardelijke koopovereenkomst voor iets meer dan 26 procent van de aandelen van Fairstar te hebben, waarmee het zijn belang zou kunnen uitbreiden tot 54 procent.

Op 23 april meldde Dockwise een overnamebod van 9,30 Noorse kroon (1,23 euro) per aandeel te hebben gedaan op het uitstaand aandelenkapitaal van concurrent Fairstar Heavy Transport.

Fairstar gaf direct aan het bod niet te accepteren en waarschuwde de sectorgenoot een dag later dat het uitblijven van een hoger overnamebod mogelijk zou kunnen leiden tot een steeds vijandiger patstelling.

Regels

Vrijdag meldde het in Noorwegen beursgenoteerde bedrijf dat het door Dockwise gelanceerde onvernamebod niet conform de regelgeving rond overnames van beursgenoteerde ondernemingen in Nederland en Noorwegen is.

Daarnaast geeft het concern aan dat met een mogelijke overname van Fairstar door Dockwise mogelijk zogenaamde 'change in control clausules' in werking kunnen treden, waardoor financiele faciliteiten van het concern en commerciele opdrachten mogelijk komen te vervallen.

Fairstar meldt Dockwise over dit gegeven geinformeerd te hebben en hen aansprakelijk te stellen voor mogelijke verliezen en schade.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie