Mislukte fusie drukt winst NYSE Euronext

NEW YORK - Beursbedrijf NYSE Euronext heeft in het eerste kwartaal van dit jaar minder winst gemaakt dan een jaar eerder. De mislukte fusie met Deutsche Börse kostte miljoenen en de moeilijke marktomstandigheden zetten de resultaten verder onder druk.

De uitbater van de beurzen in onder meer New York, Amsterdam en Parijs meldde maandag een nettowinst van 87 miljoen dollar (66 miljoen euro) over het vorige kwartaal.

Een jaar eerder hield het bedrijf 155 miljoen dollar over. Het beursbedrijf gaf 52 miljoen dollar uit aan beoogde fusies en de beëindiging daarvan. Een groot deel van dat bedrag hing samen met de door de Europese Commissie geblokkeerde fusie met het Duitse beursbedrijf.

NYSE Euronext had verder last van de onrust op de financiële markten. De opbrengsten daalden door alle economische problemen met 17 procent tot 952 miljoen dollar. Topman Duncan Niederauer verwacht de komende tijd aanhoudende ,,tegenwind'' van de moeilijke marktomstandigheden.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie