Failliet Eastman Kodak dieper in het rood

ROCHESTER - Het in faillissement verkerende Amerikaanse fotografieconcern Eastman Kodak is afgelopen kwartaal nog dieper in de rode cijfers beland. Dat kwam vooral door een sterk dalende verkoop en herstructureringskosten. Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerde cijfers.

Het nettoverlies kwam uit op 366 miljoen dollar (276 miljoen euro), tegen een verlies van 246 miljoen dollar vorig jaar. De omzet zakte met 27 procent tot 965 miljoen dollar.

Kodak heeft de cameraproductie stilgelegd en richt zich nu op printsystemen. Ook worden patenten verkocht en gaat de onlinefotodienst Kodak Gallery in de verkoop.

Topman Antonio Perez zei dat Kodak zich richt op kostenverlagingen en kansen om het bedrijf een doorstart te laten maken. De herstructurering verloopt volgens plan, aldus Perez.

Het 130 jaar oude bedrijf, dat de fotofilm heeft uitgevonden, vroeg in januari faillissement aan. Kodak had last van Aziatische concurrenten en slaagde er niet goed in over te schakelen op digitale fotografie.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie