Daimler boekt onverwachts winststijging

BERLIJN - Het Duitse auto- en vrachtwagenconcern Daimler heeft in het eerste kwartaal van dit jaar onverwachts een winststijging geboekt. 

Dat was onder meer te danken aan sterker dan verwachte cijfers bij het onderdeel dat financiële diensten levert, zo maakte het bedrijf vrijdag bekend.

Begin april maakte Daimler al bekend dat het in het eerste kwartaal een recordkwartaal heeft gedraaid bij zijn autodivisie Mercedes-Benz. De verkoop steeg hier op jaarbasis met 12 procent tot meer dan 340.000 auto's. Vooral de Mercedes-Benz C-klasse deed het erg goed met een verkoopstijging van 27 procent.

De operationele winst van Daimler steeg in het eerste kwartaal met 5 procent to 2,1 miljard euro. Het concern herhaalde de verwachtingen van 2012 van onder meer een gelijkblijvend resultaat ten opzichte van 2011. De autoverkopen zullen dit jaar waarschijnlijk stijgen ten opzichte van de 2,1 miljoen in 2011.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie