Wegener ziet geen verbetering

APELDOORN - Krantenuitgever Wegener heeft in het eerste kwartaal opnieuw geleden onder dalende inkomsten uit advertenties.

Door de onzekere politieke en economische omstandigheden is de ommekeer daarbij nog niet in zicht, zo meldde de uitgever van regionale dagbladen en huis-aan-huiskranten donderdag.

Wegener zag de opbrengsten uit gedrukte advertenties in de dagbladen vorig kwartaal met 9 procent dalen ten opzichte van het voorgaande jaar. Bij de huis-aan-huiskranten gingen de reclame-inkomsten met 18 procent achteruit.

De totale omzet van het concern nam met 4 procent af. Hoewel de kosten nauwelijks stegen, daalde het bedrijfsresultaat volgens de uitgever ''fors''.

Weinig verbetering

Wegener voorziet in de rest van het jaar weinig verbetering. ''Gezien de huidige politieke instabiliteit en de onzekerheid op de financiële markten is er geen vertrouwen dat de markt zich in 2012 zal herstellen en dit zal zijn weerslag vinden in de advertentieomzet van Wegener in 2012'', aldus het bedrijf.

Wegener gaf geen voorspelling voor de advertentie-omzet in 2012. Volgens het bedrijf is het verder ''onzeker'' welk bedrijfsresultaat dit jaar wordt gerealiseerd.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie