AMSTERDAM - Pharming heeft in het eerste kwartaal de inkomsten zien stijgen, onder meer door toegenomen verkopen van medicijn Ruconest, maar boekte ook een hoger verlies dankzij de kosten voor een converteerbare obligatie.

In de eerste drie maanden van 2012 stegen de inkomsten van het Leidse biotechbedrijf tot 1 miljoen euro van 0,7 miljoen euro een jaar eerder. De stijging komt deels door verkopen van Ruconest, die opliepen tot 0,4 miljoen euro van 0,15 miljoen euro in 2011.

Het nettoverlies uit voortgezette activiteiten liep ook op, tot 6,5 miljoen euro van 4,2 miljoen euro vorig jaar, vooral vanwege kosten in verband met de converteerbare obligatie van 8,4 miljoen euro uit december vorig jaar.

In de eerste drie maanden van 2012 heeft Pharming de geografische dekking voor zijn C1 inhibitor vergroot, en dit blijft een belangrijk doel, aldus chief executive Sijmen de Vries in een toelichting. Hij toont zich daarnaast tevreden dat het klinisch onderzoek voor Rhucin in de VS op koers blijft.