TOKIO - In Tokio is de beurs donderdag nagenoeg onveranderd gesloten. Beleggers hielden hun kruit droog in afwachting van de uitkomsten van de beleidsvergadering van de Japanse centrale bank op vrijdag. De Nikkei eindigde 0,82 punt hoger op 9561,83 punten.

De Bank of Japan zal naar verwachting vrijdag zijn monetaire stimuleringsprogramma verder uitbreiden met 5 of 10 biljoen yen (46,5 - 93 miljard euro). Met het extra geld zal de centrale bank staatsobligaties opkopen.

Het Japanse technologiebedrijf Canon, eigenaar van de Venlose printerfabrikant Océ, verloor 2,2 procent ondanks een verhoging van de winstverwachting. De kwartaalcijfers, die Canon woensdag nabeurs naar buiten bracht, vielen echter lager uit dan verwacht.

De andere beurzen in het Verre Oosten lieten donderdag overwegend kleine winsten zien. In Seoul won de Kospi 0,1 procent en in Hongkong steeg de Hang Seng 0,4 procent in de middaghandel. In Sydney, waar beleggers terugkeerden na een vrije dag, klom de All Ordinaries 0,2 procent.