AMSTERDAM - Exact Holding heeft in het eerste kwartaal 4 procent meer omzet behaald dan een jaar eerder en herhaalt de verwachtingen voor het volledige jaar, maakt het softwarebedrijf woensdag bekend in een trading update.

Het management rekent nog steeds op een lage enkelcijferige groei van omzet en winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (Ebitda) op een aangepaste basis in heel 2012, mits de economische omstandigheden niet verslechteren ten opzichte van de tweede helft van 2011.

De omzet in het eerste kwartaal, welke verliep volgens de verwachtingen van de leiding, steeg met 3,8 procent tot 54,0 miljoen euro. Op aangepaste basis groeiden de inkomsten met 1,7 procent. De Ebitda steeg met 5,3 procent, of 3,4 procent aangepast, naar 11,6 miljoen euro.

Exact stelt dat de sterke groei van Exact Online heeft doorgezet en het aantal commerciele administraties is gestegen tot boven 79.900, wat een groei van meer dan 35 procent inhoudt.

Licenties

De omzet uit licenties nam af met 2,7 procent. In de Benelux bedroeg de daling 5,2 procent, volledig veroorzaakt door het directe verkoopkanaal.

In de internationale regio werd de licentie-omzet negatief beinvloed door het volledige jaareffect van de herstructureringen in het eerste halfjaar van 2011 en door lagere verkopen van logo's in het algemeen. De omzet uit licenties in Noord- en Zuid-Amerika steeg bescheiden ten opzichte van een jaar eerder.

Het aandeel sloot dinsdag op 17,29 euro.