Aalberts versterkt marktposities

AMSTERDAM - Industrieel toeleverancier Aalberts Industries heeft in het eerste kwartaal in alle twee de divisies zijn orderposities versterkt en meer omzet geboekt, terwijl de verwachtingen van een verdere stijging van de winst per aandeel in het volledige jaar worden gehandhaafd.

De industrieel toeleverancier stelt woensdag in een kwalitatieve trading update dat in de eerste maanden zijn marktpositie is versterkt en dat zowel in Industrial Services (IS) als Flow Control (FC) een goed resultaat is behaald.

Wat betreft IS was er sprake van een wisselend beeld in de eerste maanden. De halfgeleider en Duitse automotive- en machinebouwmarkten zetten de stijgende trend van de tweede helft van vorig jaar door, terwijl in de markten voor luchtvaart, turbines en olie & gas orders toenamen en de vooruitzichten goed zijn. In de automotive-en metalektromarkten in Frankrijk namen de orders af.

In de FC-divisie bleef de bouwmarkt uitdagend en deden de markten voor gas en stadsverwarming het uitstekend, vooral in Oost-Europa waar extra investeringen nodig waren.

Het aandeel sloot dinsdag op 14,52 euro.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie