AMSTERDAM - Macintosh Retail Group heeft volgens verwachting in de periode januari tot en met 21 april 2013 een 8,4 procent hogere omzet geboekt dan in de vergelijkbare periode vorig jaar, omdat de hogere omzet in de Fashion-divisie door de consolidatie van Jones Bootmaker de omzetdaling in de divisie Living ruim compenseerde.

"In 2012 zijn de eerste, verlieslatende, maanden van Jones Bootmaker meegeconsolideerd. Dit resulteerde conform verwachting in een behoorlijk lager bedrijfsresultaat. Het is niet uitgesloten dat het bedrijfsresultaat op halfjaarbasis hierdoor negatief zal uitkomen", zegt Macintosh woensdag in het persbericht met de trading update over de eerste periode van 2012.

Macintosh vindt de situatie in de markt te onzeker om een outlook te geven voor de eerste helft van 2012.

Omzet

De omzet kwam in de periode tot en met 21 april uit op 258,5 miljoen euro, tegen 238,4 miljoen euro bij vergelijkbare activiteiten een jaar geleden. Analisten hadden vooraf gerekend op een omzet van euro 275,5 miljoen.

In de cijfers van Macintosh zijn de nog steeds in de verkoop staande activiteiten van Halfords en GP Decors niet meegenomen.

Mode

In de sector Fashion, met schoenenwinkels als Brantano, Manfield en Scapino, nam de kwartaalomzet 15procent toe tot 196,3 miljoen euro van 170,1 miljoen euro in de vergelijkbare periode in 2011. De omzetstijging werd met name gerealiseerd door consolidatie van Jones Bootmaker.

Bij Living, met de Kwantum woonwinkels, daalde de omzet 8,9procent naar 62,2 miljoen euro van 68,3 miljoen euro een jaar geleden, "in lijn met het marktbeeld", aldus Macintosh in het persbericht.

Het aandeel Macintosh sloot dinsdag gesloten op 10,36 euro.