Meer winst voor AT&T door lagere iPhonekosten

NEW YORK - Het Amerikaanse telecomconcern AT&T heeft de winst in het eerste kwartaal weten op te voeren ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat was grotendeels te danken aan betere marges bij het onderdeel Wireless, aldus AT&T dinsdag.

AT&T betaalt een paar honderd dollar per iPhone aan Apple om het toestel vrijwel gratis aan zijn abonnees te kunnen aanbieden. In het eerste kwartaal verkocht AT&T minder iPhones, waardoor het telecomconcern minder geld hoefde af te dragen aan Apple. De winstmarge bij Wireless steeg daardoor van 28,7 procent naar 41,6 procent.

De nettowinst in de eerste 3 maanden bedroeg 3,58 miljard dollar ofwel 60 cent per aandeel in vergelijking met 3,4 miljard dollar ofwel 57 cent per aandeel een jaar eerder.

De omzet steeg met bijna 2 procent tot 31,8 miljard dollar. Analisten rekenden in doorsnee op een winst per aandeel van 57 cent en een omzet van 31,85 miljard dollar.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie