Japanse beurs eindigt lager

TOKIO - In Tokio is de beurs dinsdag opnieuw lager gesloten in navolging van de negatieve stemming in Europa en New York. De politieke onzekerheid in Frankrijk en Nederland voedde de vrees over een uitbreiding van de schuldencrisis. De Nikkei eindigde 0,8 procent lager op 9.468,04 punten.

Door de onrust op de financiële markten zochten beleggers hun toevlucht tot de Japanse yen, die als een veilige haven wordt beschouwd.

De duurdere Japanse munt zette echter de Japanse exportbedrijven onder druk. Ook de financiële fondsen gingen omlaag in navolging van de forse verliezen onder de Europese sectorgenoten.

De andere beurzen in het Verre Oosten lieten dinsdag een gemengd beeld zien. In Seoul daalde de Kospi 0,5 procent en in Hongkong noteerde de Hang Seng onveranderd in de middaghandel.

De All Ordinaries in Sydney steeg 0,1 procent. Een lager dan verwacht inflatiecijfer voedde de hoop op een renteverlaging door de Australische centrale bank.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie