AMSTERDAM - De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft weer onenigheid met een bedrijf.

Nadat vorige week een langlopend conflict met accountantsorganisatie Deloitte rond het boekhoudschandaal bij Ahold in 2003 weer oplaaide, ligt de VEB nu overhoop met kunstvezelproducent TenCate.

De VEB plaatste afgelopen weekend een bericht op zijn website waarin het meldde dat de accountant van TenCate, KMPG, tijdens de aandeelhoudersvergadering vorige week gezegd zou hebben dat het bedrijf zijn kunstgrasdivisie te hoog zou waarderen.

De accountant zou gezegd hebben dat zijn berekeningen een slechter resultaat tonen. De markt voor kunstgras heeft te lijden onder de economische crisis, waardoor de vooruitzichten ook voor de komende jaren slecht blijven.

Distantiëren

TenCate reageerde maandag als door een wesp gestoken en liet weten zich te distantiëren van het bericht op de website van de VEB.

Een woordvoerder van KMPG sluit zich in een reactie aan bij TenCate en ontkent de vermeende uitspraken van zijn accountant. Daarom roept KPMG de VEB op het bericht te rectificeren. "Onze accountant heeft niet gezegd dat onze eigen berekeningen een slechter resultaat tonen, maar dat ze in overeenstemming zijn met wat er in het jaarverslag staat."