Sligro boekt 3 procent hogere omzet

AMSTERDAM - Supermarkt- en groothandelsbedrijf Sligro heeft in het eerste kwartaal van 2012 een 3 procent hogere omzet geboekt, waarbij deze groei geheel autonoom was, maakt het supermarkt- en groothandelsbedrijf donderdag voorbeurs bekend.

De kwartaalomzet kwam uit op 577 miljoen euro, tegen 560 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Analisten hadden gemiddeld een omzet van 572,8 miljoen euro verwacht.

De omzet in de Food Retail-divisie steeg 2,4 procent naar 205 miljoen euro van 200 miljoen euro een jaar eerder. In het kwartaal was sprake van veel prijsdruk, die het bruto resultaat onder druk heeft gezet.

Volgens Sligro was de omzetgroei ongeveer gelijk aan de markt, waar op dit moment geen sprake is van volumegroei. De toename van de identieke consumentenomzet in de EMTE-supermarkten in het eerste kwartaal beliep 1,7 procent. Het totaal aantal supermarkten bedroeg net als een jaar geleden 130.

Groothandel

Bij groothandelsdivisie Food Service steeg de omzet 3,3 procent naar 372 miljoen euro van 360 miljoen euro in de vergelijkbare periode vorig jaar. Sligro denkt hiermee "ruimschoots" sneller te zijn gegroeid dan de markt gemiddeld, maar voegt toe dat de omzetgroei in belangrijke mate plaatsvond in segmenten met relatief lage marges.

"Het prijsniveau in de Food Service-markt staat eveneens onder druk door de negatieve volumeontwikkeling in de markt en door uitdagende economische omstandigheden", zegt Sligro in het toelichtende persbericht.

Sligro onthoudt zich van een concrete voorspelling van de halfjaarresultaten, die op 19 juli zullen worden gepubliceerd.

Het aandeel Sligro sloot woensdag op 23,75 euro.

Lees meer over:
Tip de redactie