Arcadis krijgt opdracht Rijkswaterstaat

AMSTERDAM – Advies- en ingenieursbureau Arcadis heeft een opdracht van Rijkswaterstaat binnengehaald. Het gaat om de realisatie van kribverlagingen en langsdammen op de Waal.

Met de order is een omzet van 1,1 miljoen euro gemoeid, zo maakt Arcadis zondag bekend in een persbericht. Het gaat om het traject tussen Tiel en Gorinchem.

De kribverlagingen zijn in 2007 gestart. De komende vier jaar verzorgt Arcadis de ondersteuning. Het bedrijf neemt onder meer het technisch management en de organisatie van informatiebijeenkomsten voor bewoners voor rekening.

Waterstandsdaling

Kribben zijn stenen dwarsliggers in rivieren. Ze zijn hoger komen te liggen door uitschuring van de vaargeul. Bij de afvoer van water vormen de kribben daardoor een onnodig hoog obstakel.

Als de kribben verlaagd zijn, daalt de waterstand bij heel hoog water met 6 tot 12 centimeter, legt Arcadis uit. Langsdammen zijn een nieuwe manier om de waterstand te verlagen. Het ingenieursbureau stelt dat de gewenste waterstandsdaling eind 2015 is behaald.

Arcadis heeft Rijkswaterstaat eerder al bijgestaan bij soortgelijke projecten.

Lees meer over:
Tip de redactie