SEOUL - Kyobo Life Insurance, de op twee na grootste levensverzekeraar in Zuid-Korea qua marktaandeel, overweegt een bod uit te brengen op de Aziatische verzekeringsactiviteiten van ING, zei een woordvoerder dinsdag.

"We hebben besloten om deel te nemen [aan het biedingsproces] en zullen binnenkort adviseurs benoemen. Wanneer ING concrete details over de deal bekendmaakt, bestuderen we onze opties", zei woordvoerder Park Chi-soo van de niet beursgenoteerde levensverzekeraar tegen Dow Jones Newswires.

Kyobo, dat tot dusver autonoom wilde groeien, ziet de ING koop als een nieuwe uitbreidingsmogelijkheid en heeft geen grote moeilijkheden om de deal te financieren, volgens de woordvoerder.

"Indien nodig, is een bod als onderdeel van een consortium een mogelijkheid", voegde hij toe.

Samsung

Er is veel interesse in de Aziatische verzekeringswerkzaamheden van ING vanuit Zuid-Korea. Ook KB Financial Group en Samsung Life Insurance hebben afzonderlijk interesse getoond eerder dit jaar.

ING heeft nog niet aangegeven of de financial zijn Koreaanse activiteiten afzonderlijk of de Aziatische verzekeringen als geheel van de hand zal doen.