EasyJet iets minder pessimistisch

LONDEN - Luchtvaartmaatschappij easyJet heeft zijn verwachtingen voor de eerste helft van dit jaar in positieve zin bijgesteld. 

Het Britse bedrijf voorziet nu een verlies voor belastingen van tussen de 110 en 120 miljoen pond, waar het eerder uiting van een tekort tussen de 140 en 160 miljoen pond. Dat maakte easyJet maandag bekend.

Volgens de prijsvechter werpen kostenbesparingen hun vruchten af, evenals initiatieven om reizigers voor meer aanvullende diensten te laten betalen. Verder vielen door het rustige en milde weer van de afgelopen periode de kosten van verstoringen van het vliegverkeer en die van ijsbestrijding erg mee.

Zware tijden

Ondanks die kleine lichtpuntjes blijven het ook voor easyJet zware tijden. Luchtvaartmaatschappijen betalen momenteel zeer hoge prijzen voor kerosine. Bovendien staat de vraag naar vliegreizen in Europa onder druk als gevolg van de economische malaise.

In de eerste helft van 2011 boekte easyJet een verlies voor belastingen van 153 miljoen pond. Ondanks een totale brandstofrekening die 100 miljoen pond hoger uitvalt, rekent het bedrijf nu dus op een verbetering van dat resultaat.

Lees meer over:
Tip de redactie