Wall Street licht lager

NEW YORK -De beurzen in New York zijn woensdag na een kalme handelsdag overwegend lager gesloten. Beleggers bleven aan de zijlijn na de sterke opmars van de afgelopen tijd.

Een tegenvallend cijfer over de Amerikaanse huizenverkopen zorgde voor enige druk op de handel.

De Dow-Jonesindex noteerde aan het einde van de handelsdag 45,57 punten (0,4 procent) lager op 13.124,62 punten en de breed samengestelde S&P 500 zakte 2,63 punten (0,2 procent) tot 1402,89 punten. De S&P heeft dit jaar al een koerswinst geboekt van circa 12 procent. De technologiebeurs Nasdaq eindigde een fractie hoger op 3075,32 punten.

De verkoop van bestaande woningen in de Verenigde Staten is in februari op jaarbasis uitgekomen op 4,59 miljoen. Dat is een daling van 0,9 procent in vergelijking met een maand eerder. Economen rekenden in doorsnee op 4,62 miljoen woningen. In januari kwam de verkoop op jaarbasis uit op een herziene 4,63 miljoen, tegen een eerder gemeld tempo van 4,57 miljoen verkochte woningen per jaar.

De energiesector in New York had het moeilijk na een winstwaarschuwing van de dienstverlener aan de olie- en gasindustrie Baker Hughes. Het bedrijf waarschuwde voor een lagere operationele winst in het eerste kwartaal en verloor 5,8 procent. Branchegenoot Schlumberger zakte 2,2 procent en Halliburton daalde 1,8 procent. Olieconcern ExxonMobil ging 0,7 procent omlaag en Chevron daalde 1,1 procent.

Ook de financiële fondsen op Wall Street stonden onder druk. Zo verloor JPMorgan Chase 0,6 procent en Citigroup ging 0,7 procent omlaag. Morgan Stanley noteerde 1,7 procent in de min.

Oracle verloor 2,3 procent, na bij opening nog bijna 3 procent hoger te hebben gestaan. De Amerikaanse softwareproducent zag in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar de winst en omzet toenemen. De positieve resultaten waren voornamelijk het gevolg van sterk gestegen verkopen van nieuwe software.

De producent van koffiemachines en koffiecups Green Mountain Coffee Roasters won 10 procent. Het bedrijf mag cups met het logo van de internationale koffieketen Starbucks gaan verkopen voor zijn nieuwe koffiemachines.

De euro noteerde 1,3211 dollar, tegen 1,3206 dollar aan het einde van de handelsdag in Europa. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,8 procent tot 106,87 dollar. Brentolie daalde 0,1 procent.

Tip de redactie