Voormalig topman Homburg krijgt boete AFM

AMSTERDAM - De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft voormalig bestuurder Richard Homburg van Homburg Invest een boete opgelegd voor marktmanipulatie. Dat werd vrijdag bekendgemaakt.

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft voormalig bestuurder Richard Homburg van Homburg Invest een boete opgelegd voor marktmanipulatie. Dat werd vrijdag bekendgemaakt.

Homburg krijgt een bestuurlijke boete van 96.000 euro. Volgens de AFM heeft hij in het televisieprogramma RTL Business Class informatie verspreid ''waarvan een onjuist en misleidend signaal uitging met betrekking tot de koers van het aandeel Homburg Invest''.

Positief

Volgens de toezichthouder suggereerde Homburg in RTL Business Class dat op 12 juni 2009, voorafgaand aan de jaarvergadering van Homburg Invest, een persbericht met positief nieuws zou worden uitgebracht.

De AFM constateerde echter dat Homburg ''redelijkerwijs moest vermoeden dat de informatie uit dit persbericht door beleggers negatief zou worden ontvangen'. Er stond onder andere in dat het dividend in 2009 werd gepasseerd.

Een dag na de uitzending steeg de koers van Homburg met 38 procent, om na het verschijnen van het persbericht weer te dalen tot een lager niveau dan voor de uitzending.

Lees meer over:
Tip de redactie