TOKIO - In Tokio is de beurs woensdag vlak gesloten en leverde daarmee een eerdere koerswinst weer in. De stemming werd gesteund door een sterker dan verwachte groei van de Japanse industrie en een toename van het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten.

De Nikkei eindigde 0,72 punt hoger op 9723,24 punten. De Japanse beurs boekte in de afgelopen maand een koerswinst van bijna 11 procent. Het was daarmee de beste maand februari sinds 1991.

De Japanse industriële productie nam in januari op maandbasis met 2 procent toe. Economen rekenden op een productiegroei van 1,5 procent. De Japanse industrie rekent voor februari op een groei van 1,7 procent.

De Japanse fabrikant van geheugenchips voor computers Elpida Memory bleef onder druk staan en duikelde ruim 97 procent nadat het bedrijf eerder deze week een faillissementsaanvraag indiende.

De andere beurzen in het Verre Oosten lieten woensdag winsten zien. In Hongkong stond de Hang Seng 0,2 procent hoger in de middaghandel en in Seoul steeg de Kospi 1,3 procent. De All Ordinaries in Sydney sloot 0,9 procent lager onder aanvoering van de banken en de mijnbouwers.