CUPERTINO - Apple houdt volgende week een ''speciaal evenement'' in San Francisco.

De dinsdag verstuurde uitnodiging valt vooral op door het ontbreken van details. Maar de koers van het aandeel, die de laatste tijd toch al sterk was opgelopen, steeg na de aankondiging naar een nieuwe recordhoogte van ruim 534 dollar.

Al weken wordt aangenomen dat Apple begin maart de nieuwste versie van zijn succesvolle tabletcomputer iPad presenteert.

Hoewel het bedrijf niet zegt waar de bijeenkomst volgende week precies over gaat, doet het weinig moeite om het publiek iets anders te laten denken.

''Wij hebben iets dat u moet zien. En aanraken'', luidt de tekst. Op de uitnodiging staat ook een gedeeltelijke foto van wat een iPad lijkt te zijn.

Speculaties

Vakmedia speculeren de laatste tijd naar hartelust over de specificaties van de iPad 3. Het apparaat zal naar verwachting een snellere processor hebben dan zijn voorgangers en een scherm met een hogere resolutie.

Sommige kenners gaan er bovendien van uit dat de tablet uitgerust zal zijn met de allernieuwste technologie voor draadloze gegevensoverdracht. De nieuwe iPad wordt mogelijk wel duurder dan de vorige.

De introductie van de jongste iPad wordt de eerste grote bekendmaking van Tim Cook. Hij nam de leiding bij Apple vorig jaar over van oprichter Steve Jobs, het brein achter kaskrakers als de iPad, de iPhone en de iPod. Jobs overleed in oktober.