NIEUWEGEIN - Ordina heeft in 2011 een nettoverlies geleden van 15,8 miljoen euro. Dat maakte de automatiseerder dinsdag bekend. Een jaar geleden kwam het nettoresultaat nog uit op 7 miljoen euro negatief.

Het resultaat is inclusief afvloeiingskosten ter waarde van 13,4 miljoen euro. Ordina wordt daarnaast naar eigen zeggen geconfronteerd met ''ICT als motor van kostenreductie en innovatie'', maar de sector heeft tegelijkertijd te maken met kostenbesparingen die ICT-uitgaven raken.

Ordina geeft mede daardoor geen concrete verwachting voor de komende periode. De economische vooruitzichten en de ontwikkelingen op de Europese financiële markten zijn onvoorspelbaar, zo constateert de onderneming.

Ordina behaalde in 2011 een terugkerend bedrijfsresultaat (recurring ebitda) van 16,3 miljoen euro. Dat is in lijn met de eerder door de onderneming afgegeven verwachting van 16 miljoen euro.

De omzet uit terugkerende activiteiten kwam uit op 424,3 miljoen euro, een daling van 0,8 procent ten opzichte van 427,7 miljoen euro in 2010.

Volgens topman Stépan Breedveld heeft Ordina in 2011 een ''stevig fundament'' gezet voor de toekomst. Zo werd een nieuwe kredietfaciliteit voor vijf jaar afgesloten met de banken ABN Amro, ING en NIBC. Ook werd de balans versterkt met 40 miljoen euro en de organisatie aangepast.