SEOUL - Het Zuid-Koreaanse bedrijf KB Financial Group is geïnteresseerd in de overname van de Zuid-Koreaanse verzekeringstak van ING. Dat zei topman Euh Yoon-dae woensdag.

Het moederbedrijf van de grootste hypotheekverstrekker in het land heeft al een samenwerkingsverband met de Nederlandse bank en verzekeraar, KB Life Insurance. Daarin hebben de Zuid-Koreanen een belang van 51 procent, ING houdt de resterende 49 procent.

KB wil meerdere inkomstenbronnen aanboren omdat het concern het nu vooral van zijn bankactiviteiten moet hebben.

Steun

Volgens de topman heeft KB belangstelling voor de gehele Aziatische verzekeringstak van ING, die op last van Brussel voor eind 2013 moet worden verkocht vanwege ontvangen staatssteun.

Voor die aankoop, in potentie een van de grootste transacties in de Aziatische verzekeringssector ooit, heeft KB wel steun nodig van een andere partij. Euh Yoon-dae zei samen te willen werken met Samsung Life Insurance, als dat bedrijf aangeeft open te staan voor een dergelijke samenwerking.

Biedingsstrijd

Met de interesse van KB lijken alle ingrediënten aanwezig voor een biedingsstrijd rond de Aziatische verzekeringstak van ING. Ingewijden meldden eerder deze maand tegen persbureau Reuters dat AIA Group uit Hongkong Deutsche Bank en Morgan Stanley heeft ingehuurd om te adviseren bij een mogelijk overnamebod.

Zuid-Koreaanse media schreven woensdag dat Prudential Financial, de op een na grootste levensverzekeraar in de Verenigde Staten, Bank of America Merrill Lynch heeft ingeschakeld om diens eventuele bod voor te bereiden.